Пореска управа Српске: Истиче рок за уплату друге рате пореза на непокретности

ГС
Пореска управа Српске: Истиче рок за уплату друге рате пореза на непокретности

Пореска управа Републике Српске обавјештава пореске обвезнике пореза на непокретности да 30. септембра 2023. године истиче рок за уплату друге рате пореза на непокретности за 2023. годину, саопштено је из Пореске управе Српске.

- С тим у вези, позивамо пореске обвезнике да благовремено, у прописаном року, измире другу рату своје обавезе по пореском рачуну за 2023. годину, као и евентуално још увијек неизмирене износе по основу пореза на непокретности из претходних година - истичу из Пореске управе Српске.

Поред тога, Пореска управа Српске позива и све оне који још увијек нису пријавили своју непокретну имовину да то учине одмах јер ће непријављене непокретности које идентификује Пореска управа бити пријављене по службеној дужности.

Из Пореске управе наглашавају да циљ свакако није кажњавање пореских обвезника већ стављање свих пореских обвезника у равноправан положај.

- Из тог разлога, на вријеме, прије истека рока, подсјећамо пореске обвезнике пореза на непокретности да измире своје обавезе - поручују из Пореске управе Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана