Пореска управа реаговала на хапшење свог службеника

Srna
Foto: Arhiva

Пореска управа Републике Српске подржава активности полиције и тужилаштва на сузбијању корупције и криминала, саопштено је из ове управе након хапшења инспектора Подручног центра Бањалука Пореске управе Српске.

“По добијању званичних информација о овом предмету од истражних органа, у складу са законом одлучићемо и о покретању дисциплинског поступка против овог инспектора”, наведено је из Пореске управе Републике Српске.

Како наводе, један од стратешких циљева у раду Пореске управе Републике Српске, поред борбе против сиве економије, је и подршка сузбијању корупције и криминала. 

“Веома смо одлучни да из својих редова одстранимо све оне који су склони чињењу кривичних дјела и који их чине, тако да ове активности управо иду у прилог томе”, поручују.

Пореска управа Републике Српске и овом приликом позива грађане да пријаве сваки облик коруптивног понашања службеника Пореске управе.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске поднијела је извјештај Републичком јавном тужилаштву против Б.М., А.С. и Г.Н. из Бањалуке, због сумње да су, представљајући се као порески инспектори, захтијевали новац од грађана на подручју више градова и општина у Републици Српској.

АТВ је незванично објавио да ј извјештај поднесен против Миливоја Бабића, Синише Антића и Небојше Грчића. Бабић је, иначе, службено лице Пореске управе Републике Српске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана