Пореска управа: Почела предаја захтјева за исплату помоћи за мај

ГС
Пореска управа: Почела предаја захтјева за исплату помоћи за мај

БАЊАЛУКА - Пореска управа Републике Српске позива пореске обвезнике којима је, одлуком Штаба за ванредне ситуације, било забрањено обављање дјелатности у мају да поднесу Пореској управи писану изјаву са захтјевом за уплату пореза и доприноса или најниже плате у зависности од дужине трајања забране обављања дјелатности.

- Порески обвезници којима је забрана обављања дјелатности трајала најкасније до 11. маја 2020. године дужни су Пореској управи РС поднијети писану изјаву са захтјевом ради измирења обавеза по основу пореза и доприноса за исплаћене плате за мај 2020. године из Фонда солидарности за обнову Српске, односно обавезе по основу доприноса за лица која самостално обављају дјелатност - наведено је у саопштењу Пореске управе.

С друге стране, додају, порески обвезници за које је забрана обављања дјелатности трајала најмање до 12. маја 2020. године дужни су да Пореској управи РС поднесу писану изјаву са захтјевом ради исплате најниже плате и доприноса на најнижу плату за мај 2020. године из Фонда солидарнсоти за обнову.

Писане изјаве са захтјевом, списак правних лица и предузетника којима је забрањено обављање дјелатности и упутства за попуњавање изјава са захтјевом, те остале информације доступне су на интернет страници www.poreskaupravars.org, у секцији Info Covid-19.

- Потписане и печатом овјерене писане изјаве са захтјевом предају се непосредно или путем поште надлежном подручном центру Пореске управе РС - појаснили су из Пореске управе РС.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана