Поповић: Јавност ће ускоро бити обавијештена о новој странци

Срна
Поповић: Јавност ће ускоро бити обавијештена о новој странци

БАЊАЛУКА - Бивши потпредсједник ДНС-а Ђорђе Поповић потврдио је Срни да се ради на оснивању новог политичког субјекта у Републици Српској и да је он дио тог тима, те да ће у најскорије вријеме јавност бити обавијештена о свим појединостима.

Поповић је рекао да ће бити у руководству нове политичке партије, чије је оснивање најавио бивши потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац.

“Рачунамо на огроман број општинских и градских организација ДНС-а које ће ићи заједно са нама. Међу њима је и Општински одбор ДНС-а у Брчком, који је заједно са предсједником одбора иступио из ове странке”, навео је Поповић.

Он је додао да је јавност у Српској упозната са свим разлозима који су довели до оваквог развоја догађаја.

Општински одбор ДНС-а Брчко саопштио је данас да је од 30 чланова одбора њих 25 иступило из ДНС-а због смјене потпредсједника ДНС-а Ђорђа Поповића.

“Сматрамо да је одлукама предсједника ДНС-а Ненада Нешића о искључењу из чланства истакнутих дугогодишњих чланова попут Ђорђа Поповића, без консултација са одборима и чланством, а нарочито без мишљења чланова одбора и регије испред које је постављен за потпредсједника ДНС-а, нанесена огромна штета овој странци”, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана