Пољска поклонила БиХ маске и средства за дезинфекцију за борбу против вируса корона

Srna
Пољска поклонила БиХ маске и средства за дезинфекцију за борбу против вируса корона

САРАЈЕВО - Амбасадор Пољске у БиХ Јарослав Линдерберг уручио је министру безбједности у Савјету министара Фахрудину Радончићу други дио пољске помоћи за борбу против епидемије вируса корона која се састоји од 100.000 хируршких маски, те 10.035 литара средства за дезинфекцију.

Након уручења донације, Линдерберг је рекао да је Пољска обезбиједила земљама западног Балкана 600.000 хируршких заштитних маски и 60.000 литара средстава за дезинфекцију површина и руку, те додао да је помоћ подједнако распоређена на све земље региона.

"Пандемија је још ту и ова помоћ ће бити потребна.

Ово је израз наше солидарности, наших пријатељских односа са земљама западног Балкана, те потврда интереса који Пољску вежу са западним Балканом у оквиру ЕУ интеграција", истакао је он.

Према његовим ријечима, Пољска је један од највећих заговорника европских интеграција западног Балкана.

Радончић је рекао да БиХ има привилегију да су се земље ЕУ у цијелој овој ситуацији показале солидарне и одговорне према грађанима.

"Пољска помоћ која долази други пут показује да ћемо и даље бити приоритет земаља ЕУ. Остаје нам да се искрено захвалимо на тој помоћи и да на све начине чинимо да ова земља својом ефикасношћу и одговорношћу испуњава услове на путу ка ЕУ", истакао је Радончић.

Пољска је 18. маја доставила БиХ 50.000 хируршких маски, те 1.000 литара течности за дезинфекцију посредством свог војног контингента у оквиру Еуфора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана