Полицијска акција у Бањалуци због кријумчарења разорног експлозива из БиХ у Аустрију

Небојша Томашевић
Полицијска акција у Бањалуци због кријумчарења разорног експлозива из БиХ у Аустрију

БАЊАЛУКА - Полиција на подручју Бањалуке, по налогу Тужилаштва БиХ, истражује кријумчарење око четири и по килограма врло разорног експлозива са подручја БиХ у Аустрију.

Експлозив је прокријумчарен у Аустрију, гдје је једна особа процесуирана и осуђена на вишегодишњу казну затвора

- На подручју Бањалуке мета операције је један осумњичени а претреси се врше на укупно двије локације. Истрага се односи на кријумчарење око 4,5 килограма разорног експлозива „нитропент“, заједно са штапинима  и механизмима за даљинско активирање, укључујући даљинске и саботажне упаљаче, а који се често користи у извршењима терористичких аката и криминогених активности. Пронађени су доказни материјали битни за поступак. Опрерација се реализује у сурадњи са партнерским институцијама Аустрије - саопштило је Тужилаштво БиХ.

Нагласили су да је циљ акције процесуирање кривичних дјела организованог криминала, неовлашћеног промета  оружја и војне опреме и неовлаштеног промета опојних дрога.

- Активности  БиХ односе се на особу која је учестовала  у набавци, скривању и кријумчарењу експлозива из БиХ ка Аустрији. Такође, извршено је кријумчарење и мање количине опојне дроге. Након што се активности окончају, осумњичени ће бити предат поступајућем тужиоцу који ће донијети одлуку о даљим активностима у предмету - наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Додали су да у акцији учествују припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске и истражиоци Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана