Полиција се у Подгорици повукла пред вјерницима и свештеницима VIDEO

Г.С.
Полиција се у Подгорици повукла пред вјерницима и свештеницима VIDEO

Колона вјерника која се кретала из Куча са моштима Светог Арсенија Сремца, другог архиепископа српског, коју су предводили митрополит црногорско-приморски Амфилохије и епископ будимљанско-никшићки Јоаникије дошли су у Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици гдје на поклоњење моштима насљедника Светог Саве приступа велики број људи.

На путу до ове светиње полиција је на Какарицкој Гори раздвојила колону – једну коју је упутила на Бурум и другу преко Какарицке горе са тробојкама. То је довело до напетости између вјерника и полицајаца али је све прошло мирно.

Колона се, међутим, нешто касније поново спојила на Старом аеродрому и наставила пут булеваром Светог Петра Цетињског, све до зграде МУП-а када су опет заустављени, и није им било дозвољено да наставе пут у дужини од око 400 метара.

Полиција је претходно омогућила владикама да прођу као и возилу у којем су се налазиле свете мошти. Они који су остали заробљени на булевару су жестоко негодовали, па умало није дошло до тежег инцидента. Када су из возила изашли митрополит Амфилохије и епископ Јоаникије, полицајци су попустили и омогућили колони да дође до Храма.

– Кучи су и данас показали којем роду припадају. Свете мошти у наш крај стигле су послије 164 година, донијеле радост на тврдом камену, ојачале нашу вјеру православну заједно са нашим архијерејима, каже за Новости Милета Павићевић Чича, који је из болничке постеље “истрчао” до Куча како би био дио величанственог догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана