Полиција провјерава гласање у Крајишнику одакле потиче Тривићева

ГС
Полиција провјерава гласање у Крајишнику одакле потиче Тривићева

ГРАДИШКА - Припадници полиције у Градишци, под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, јуче су почели провјеру информација о неправилностима на гласачком мјесту Крајишник на подручју града Градишка , саопштила је ПУ Градишка.

-Предузимамо мјере и радње из своје надлежности, на основу добијених информација које су објављене у средствима јавног информисања да су постојале одређене неправилности у току изборног процеса на гласачком мјесту Крајишник на подручју града Градишка. Након завршених активности о свему ће бити достављен извјештај надлежном тужилаштву – кажу у полицији.

Тима су заправо почели провјере навода кандидата ПДП-а

за предсједника Српске  Јелене Тривић, , да је дошло до изборних манипулација на бирачком мјесту у селу из којег потиче.

Тривићева је јуче на прес конференцији указала на то да евиденција из Централне изборне комисије БиХ показује да на бирачком мјесту у Крајишнику није освојила ниједан глас, а да је један од кандидата који је типично освајао мали број гласова, на том мјесту освојио 137 гласова.

Према њеним ријечима, ово је доказ да је било изборних манипулација, и да то поткрепљује наводе ПДП-а из изборне ноћи да је дошло до необјашњивог преокрета у трци за предсједника.

Кандидат СНСД-а Милорад Додик освојио је 277.703 глас или 48,28 одсто, док је Јелена Тривић освојила 249.595 гласова или 43,39 одсто. Обрађено је 93,28 одсто бирачких мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана