Полиција поднијела извјештај против Ахмета С: Пријетио и вријеђао предсједницу Српске

ГС
Полиција поднијела извјештај против Ахмета С: Пријетио и вријеђао предсједницу Српске

БАЊАЛУКА – Ахмет С. из Грачанице, против кога је полиција поднијела извјештај Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци, Служби предсједника Републике Српске послао је мејл у коме је предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић између осталог, псовао мајку и упутио гнусне увреде и пријетње, јавиле су "Независне".

Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске саопштило је данас, наводећи иницијале, да је Одјељење за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције МУП-а поднијело Окружном јавном тужилаштву извјештај против Ахмета С. због сумње да је путем мејла упутио пријетње Служби предсједника.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, кривично дјело извршено је 15. фебруара ове године,а Ахмет С. осумњичен је за јавно изазивање и подстицање насиља и мржње. Више детаља о овом случају није саопштено, а "Независне" су објавиле да осумњичени тренутно живи у Њемачкој, а у мејлу који је послао Служби вријеђао је предсједницу и, како је навео, "њеног предсједника" на вјерској основи.

- Ако вам  се не свиђа у БиХ - марш напоље. То о чему ви сањате неће се никад десити, а ако покушате има да вас нестане више из БиХ - писало је, између осталог, у мејлу.

Такође је поручио да "направе референдум и да  ће им то бити и задње".

- Знајте да ово није више 1992. и да више немате ЈНА иза леђа. Ја сам спреман од првог дана ако зарати да браним своју државу РБиХ - писао је у мејлу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана