Полиција истражује случај проневјере на Универзитету у Бањалуци

Д. М.
Полиција истражује случај проневјере на Универзитету у Бањалуци

Бањалука - Припадници Криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске започели су истражне радње у вези са афером на бањалучком Универзитету у којој се службеница Службе за финансије, рачуноводство и материјалне послове М. Р. сумњичи да је злоупотријебила финансијска средства Универзитета у висини од око 75.000 марака.

Портпарол МУП-а РС Мирна Миљановић потврдила је за “Глас Српске” да “полицијски службеници УКП МУП-а РС предузимају законом предвиђене мјере и радње у координацији са Окружним јавним тужилаштвом Бањалука”.

- Управа криминалистичке полиције МУП-а РС 30. септембра запримила је пријаву Ректората Универзитета у Бањалуци да је једна особа запослена у тој институцији извршила злоупотребу финансијских средстава - рекла је за наш лист Миљановићева.

Она је прецизирала да Због закона о заштити личних података не може да открије идентитет особе која се сумњичи за злоупотребу финансијских средстава.

Портпарол Универзитета у Бањалуци Дарио Станковић потврдио је у петак за наш лист да је једна радница Ректората осумњичена да је злоупотријебила финансијска средства Универзитета и да је покренут поступак у складу са одредбама Правилника о материјалној и дисциплинској одговорности радника.

- Након саслушања радника, Универзитет у Бањалуци ће предузети све мјере и покренути поступак за утврђивање дисциплинске и евентуалне кривичне одговорности, као и надокнаде материјалне штете - рекао је Станковић.

Он није одговорио на наша питања о идентитету осумњичене раднице, као ни о којем износу проневјерених средстава се ради, али је категорично негирао да је неко од руководства Универзитета покушао да заташка цијели случај, као што су објавили поједини медији. Ипак, симптоматично је да је полиција о свему обавијештена тек након што је цијела афера изашла у јавност.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана