Полицајци на коњима у парку Младен Стојановић у Бањалуци VIDEO

ГС
Полицајци на коњима у парку Младен Стојановић у Бањалуци VIDEO

БАЊАЛУКА - Полицајци на коњима данас су у парку Младен Стојановић у Бањалуци упозоравали грађане, који су били у већим групама, да се разиђу због рестрикција које су уведене након ширења вируса корона, објавио је РТРС.

Упркос мјерама и упозорењима, поједини грађани се и даље окупљају у већим групама у парковима или на излетиштима, што је изазвало забринутост јавности од ширења заразе.

Градоначелник Игор Радојичић рекао да је Град Бањалука затражио помоћ Министарства унутрашњих послова Републике Српске да би се спријечило јавно окупљање грађана на излетиштима и у парковима.

- И поред сугестија које смо упућивали и даље је видљив велики број грађана на излетиштима. Здравствени радници кажу да је здравије прошетати вани, али то не значи да треба да се праве журке, роштиљања и слично. Нисмо ништа направили ако имамо 1.000 људи у парку Младен Стојановић, који могу да заразе једни друге и онда да то пренесу даље својим укућанима, комшијама и пријатељима. То желимо да избјегнемо и зато је превенција веома важна. Неодговорно је понашање ако се наставе окупљања на традиционалним излетиштима   рекао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана