Покретање поступка због мисе за Блајбург у Сарајеву?

Tanjug
Покретање поступка због мисе за Блајбург у Сарајеву?

САРАЈЕВО - Сарајевска полиција поднијела је Општинском суду захтјев за покретање прекршајног поступка против предсједника и потпредсједника САБНОР-а због организације протеста против мисе за Блајбург, одржане 16. маја у главном граду БиХ.

Портпарол Министарства унутрашњих послова сарајевског кантона Мирза Хаџиабдић потврдио је то за сарајевски портал Кликс И додао да је захтјев за покретање прекршајног поступка достављен суду 26. јуна.

Позивајући се на своја сазнања, портал пише да се предсједник САБНОР-а Сеад Ђулић терети за прекршаје против јавног реда и мира.

У захтеву за покретање прекршајног поступка наводи се да је Ђулић на дан одржавања мисе за Блајбург нарушавао јавни ред и мир непоступајући према наредби полицијских службеника.

Потпредсједник Нијаз Скендерагић, с друге стране, терети се да није спријечио око 3.000 демонстраната да се из улице Фрање Рачког упуте у улицу Маршала Тита, као и да није предузео мјере Кризног штаба ФБиХ које су биле на снази, конкретно мјеру ношења маске и поштовања социјалне дистанце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана