Ђокић: Подршка српском јединству и институцијама у Београду

ГС
Ђокић: Подршка српском јединству и институцијама у Београду

БАЊАЛУКА - Социјалистичка партија са предсjедником Петром Ђокићем на челу у потпуности подржава институције Србије које предводи предсjедник Александар Вучић када је у питању очување виталног и националног интереса и територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.

Све што се претходних дана дешавало, када су у питању дипломатски иступи Запада, указује на то да је Србија, како сматра Ђокић, изложена великом притиску како би се дошло до коначног рјешења у вишедеценијском спору између српских и привремених косовских институција.

-Пред предсjедником Србије Александром Вучићем и српском Владом, посебно пред министарством спољних послова које предводи Ивица Дачић је преломни тренутак да остану доследни у борби за очување јужне српске покрајине, а да истовремено покажу способност и спремност да истрају на европском путу. Београд у том погледу има пуну подршку Социјалистичке партије и Републике Српске - каже Ђокић.

Оснивање Заједнице српских општина би, како закључује први социјалиста Српске, било једини гарант безбједности српског народа на Космету.

Привремена власт у Приштини десет година одбија да имплементира оно што је потписала, а то је оснивање Заједнице српских општина.

Србија је свих ових година радила све што је било у њеној моћи да заштити свој народ и очува своју територију. Сада је вријеме за јединство и стрпљење како би се дошло до најбезболнијег рјешења, преноси РТВ.

-Вучић, Дачић и остале институције имају капацитет да то и остваре и вјерујем да ће из оног што им слиједи да извуку максимум, за добробит српског народа - истиче Ђокић.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана