Подршка девет странака Ћурићу за градоначелника Требиња

Срна
Подршка девет странака Ћурићу за градоначелника Требиња

ТРЕБИЊЕ - Девет политичких странака данас је у Требињу потписало коалициони споразум о подршци Мирку Ћурићу, кандидату за градоначелника на предстојећим локалним изборима.

Актуелног градоначелника Требиња из СНСД-а још су подржали ДНС, СП, Покрет за Требиње, Партија уједињених пензионера, Уједињена Српска, НДП, Прва српска демократска странка и Демос.

Ћурић је захвалио свим коалиционим партнерима који су му данас дали подршку и истакао да је то кандидатура свих њих, њиховог чланства и свих грађана.

“Хоћемо да и у добру и злу будемо сложни и немамо чега да се бојимо. Очекујемо 70 одсто подршке, не зато да би ми у томе уживали, него да би имали подршку да спроведемо све оне пројекте које смо планирали”, истакао је Ћурић.

Он је рекао да је циљ да Требиње буде лијепо свим грађанима који у њему живе, али и свима онима који долазе у овај град.

Потписивањем овог споразума договорено је да сви политички субјекти дају идеје које ће бити обједињене у заједничку платформу.

Ћурић је подсјетио да је више од 90 одсто пројеката који су били у претходној изборној платформи одрађено или се раде.

“Више од 60 нових програма урадили смо за четири године које нико до сада није радио, а исто тако нису изостале инвестиције. Више од 85 инвестиција за четири године, које нису мале, је урађено или се ради тако да ћемо заједнички наступити као прави тим”, појаснио је Ћурић.

Он је изразио наду да ће тимски рад и његова снага показати резултате и дјела за боље свих грађана Требиња и цијеле Републике Српске.

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић, који је и предсједник Градског одбора СНСД-а у Требињу, рекао је новинарима да су заузели јединствен став да ова деветочлана коалиција треба да освоји 21 мандат у Скупштини града, односно 70 одсто гласова и исто толико да усмјери кандидату за градоначелника, колико је он и освојио на пријевременим изборима у фебруару 2019. године.

“Представници свих политичких субјеката ће координисано радити на провођењу предизборних активности, као и формирању скупштинске већине и власти након избора. Постоји апсолутно јединство да у свим политичким субјектима, постоји апсолутна воља за подршку кандидату Ћурићу”, рекао је Петровић.

Он је додао да без великих еуфорија очекују нове програме у сљедећем четворогодишњем периоду које су политички субјекти изњедрили, али и да се настави са стабилизацијом градског буџета, редовном исплатом свих мјера и наставак инвестиционих активности.

“Ускоро ћете чути за нове пројекте које је градска управа на челу са градоначелником планирала за развој нашег града, регије и сигурно је да ће подршка ових девет политичких субјеката бити стопроцентна, апсолутна, недвосмислена и то ће се показати на резултатима избора који буду одржани ове године”, рекао је Петровић новинарима.

Предсједник Градског одбора ДНС-а у Требињу Јовица Влатковић рекао је да потписани колективни споразум за ова град и његове становнике значи сигурну будућност за наредне четири године да би се наставио континуитет покренутих инвестиција.

“Најбитније је да се створе предуслови за неке друге инвеститоре који би створили нека радна мјеста”, рекао је Влатковић, који је захвалио Ћурићи и оцијенио да ће заједнички да остваре добар резултат.

Предсједник Социјалистичке партије у Требињу Рајко Ћапин рекао је новинарима да је најважније да раде у општем интересу, а то је да наставе континуитет реализације успјешних пројеката који су почели, свјесни да то неће бити нимало лако с обзиром на тренутне околности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана