Подигнута оптужница због прислушкивања и мита у предмету "Поткивање"

Aгенције
Подигнута оптужница због прислушкивања и мита у предмету "Поткивање"

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Нермина Алешевића због неовлаштеног прислушкивања, тонског снимања и фотографисања те против Марка Панџе због примања дара и других облика користи.

Ријеч је о предмету "Поткивање", а Алешевић је оптужен и за давање дара и других облика користи.

Из Тужилаштва подсјећају да је предмет, у јавности познат као "Поткивање" формиран након објаве аудио-видео записа на интернет порталима, након чега је спроведена детаљна истрага, саслушано више свједока, те извршено неколико вјештачења.

У саопштењу се наводи да је Тужилаштво БиХ прикупило и 51 материјални доказ.

Тужилаштво БиХ одбило је Алешевићев захтјев за додјелом имунитета, а одбијена је и његова апелација Уставном суду БиХ, наводи се у саопштењу.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.

Крајем маја 2019. године објављен је видео-снимак који је направио Алешевић, на којем предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милан Тегелтија и Алешевић разговарају о предмету који се налази у Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.

С њима у друштву је и инспектор СИПА Марко Панџа којем је Алешевић наводно дао 2.000 КМ да би се убрзала истрага. Тегелтија је у том случају испитан као свједок док су Алешевић и Панџа осумњичени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана