Почео састанак лидера партија из Српске о Инцковој одлуци

Срна
Почео састанак лидера партија из Српске о Инцковој одлуци

БАЊАЛУКА - У просторијама Народне скупштине Републике Српске почео је састанак предсједника свих парламентарних странака са сједиштем у Српској поводом најновије одлуке одлазећег високог представника Валентина Инцка да наметне допуне Кривичног закона БиХ којима се забрањује и кажњава "негирање геноцида и величање ратних злочинаца".

Осим предсједника Народне скупштине Недељка Чубриловића, који је и лидер Демоса, састанку присуствују предсједник Српске Жељка Цвијановић, лидер СНСД-а Милорад Додик, који је и српски члан Предсједништва БиХ, предсједник СДС-а Мирко Шаровић, ПДП-а Бранислав Бореновић, СП-а Петар Ђокић, Уједињене Српске Ненад Стевандић, ДНС-а Ненад Нешић, СПС-а Горан Селак, НПС-а Дарко Бањац и НДП-а Драган Чавић.

На овом састанаку најодговорнији политички представници у Српској требали би да усагласе ставове у вези са посљедњом одлуком високог предстаника о наметању закона о допуни Кривичног закона БиХ.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно поднио оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава "негирање геноцида и величање ратних злочинаца".  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана