Почело суђење Берберину: "Силујем из освете, не кајем се"

ГС
Почело суђење Берберину: "Силујем из освете, не кајем се"

Нинослав Јовановић (48) звани Малчански берберин доведен је јутрос у Виши суд у Нишу гдје му је почело суђење за отмицу дјевојчице.

Ријеч је о првом рочишту главног претреса. Он је на претходном припремном рочишту затражио додатно психолошко вјештачење и комплетирање документације за досадашњи процес вјештачења обављеног у Београду.

Суђење Јовановићу затворено је за јавност. Полиција га је спровела комбијем директно пред зграду суда, мимо новинара и бројних фоторепортера који су очекивали његов долазак. За ово суђење влада велико интересовање јавности пошто је случај отмице дјевојчице био један од најпраћенијих догађаја у медијима широм Србије.

Мајка отете дјевојчице Александра Каримановић рекла је за Курир да су муж и она суду дали исказ о ономе што се десило, те да је задовољна досадашњим током суђења.

Иначе, окривљени Јовановић из Малче изнио је јутрос своју одбрану на главном претресу. У саопштењу суда се наводи да се Јовановић изјаснио које наводе оптужнице оспорава и из којих разлога, а које наводе оптужнице признаје. У доказном поступку, казали су у Вишем суду, испитани су законски заступници малолетне оштећене, који су се изјаснили да се придружују кривичном гоњењу оптуженог и истичу имовинскоправни захтев, који ће остваривати у посебном поступку. Према наводима из саопштења, на данашњем главном претресу суд је донео решење којим је искључена јавност за цео ток главног претреса ради заштите интереса оштећене малољетнице.

Сљедећи главни претрес заказан је за 22. јул, а како су казали у Вишем суду, на тај претрес биће позвани вјештаци Специјалне затворске болнице Београд који су обавили неуропсихијатријско вјештачење оптуженог. Родитељи отете дјевојчице нису данас, као после припремног рочишта, дали изјаве. Они су из зграде суда изашли на споредни излаз.

Мајка га шишала и тукла, а дјеца малтретирала: 'Силујем из освете'

Нинослав Јовановић, осуђивани криминалац и отмичар Монике Каримановић (12) причао је с новинарима Курира још у марту прошле године, пет мјесеци након што је изашао из затвора у којем је био јер је сексуално узнемиравао жене преко Фацебоока.

Та његова исповијест тада није објављена јер је у у њој изнио језиве ставове које, како пише Курир, 'нормалан човјек не може замислити'. 

'Он се не каје за злочине које је починио', пише Курир којем се монструм повјерио како 'жртве не бира насумично'.

- Слободно могу рећи да сам тако нешто направио из освете. То није било насумично. Зашто сам то направио, ја добро знам, а све што могу рећи је ко како сије, тако ће и жети. Што сам учинио, учинио сам. Ја сам свој дуг држави отплатио, али што се ради хајка да се се склоним са улице, из града? Због тога не могу ћутати - испричао је у марту бивши робијаш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана