Почело слање гласачких пакета бирачима који гласају путем поште

ГС
Foto: ЦИК БиХ

САРАЈЕВО- Из штампарије Унионинвестпластика Сарајево доставили су предузећу БХ Пошта 6.694 гласачких пакета за бираче који ће на општим изборима у БиХ 2. октобра гласати ван БиХ путем поште.

Већ данас ће почети и отпрема гласачких пакета као препоручене пошиљке, саопштено је из Централне изборне комисије БиХ.

Остатак гласачких пакета ће сутра из штампарије бити упућен пошти, а у наредној седмици, након рјешавања жалби, преостали пакети.

У складу са Изборним законом БиХ и Упутством о роковима и редослиједу изборних активности за опште изборе, вечерас у поноћ се закључује Централни бирачки списак.

До 25. августа ЦИК ће објавити број бирача по изборним јединицама, истиче се у саопштењу.

Бирач који промијени пребивалиште у периоду од 45 дана прије одржавања избора, односно након заључивања Централног бирачког списка, наћи ће се на изводу из Централног бирачког списка на редовном бирачком мјесту у општини у којој је имао пребивалиште до дана закључења овог списка.

У складу са чланом 3.6 Изборног закона БиХ, ЦИК је одговоран за тачност, ажурност и укупни интегритет Централног бирачког списка.

Израда извода из Централног бирачког списка за бираче који гласају изван БиХ није окончана.

Након додатне контроле пријава бирача изван БиХ и пријема жалби, Централна изборна комисија БиХ је на данашњој сједници измијенила одлуке које се односе на бираче који гласају изван БиХ.

Из ЦИК-а напомињу да ће одлуке јавности бити доступне на интернет страници Комисије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана