Почеле консултације Чубриловића и Цвијановићеве с лидерима странака

НН, РТРС
Почеле консултације Чубриловића и Цвијановићеве с лидерима странака

БАЊАЛУКА – Састанак предсједника парламентарних странака у Српској у вези са одржавањем посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске на којој ће бити разматрана информација о антидејтонском дјеловању Уставног суда БиХ почео је у Бањалуци.

На састанку, који је заказао предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, учествује и предсједница Републике Српске  Жељка Цвијановић.

Посебна сједница Народне скупштине на којој ће бити разматрана информација о антидејтонском дјеловању Уставног суда БиХ, коју је предложила Цвијановићева заказана је за 15 часова.

Чубриловићевом позиву одазвали су се предсједници СНСД-а Милорад Додик, СДС-а Мирко Шаровић, ПДП-а Бранислав Бореновић, СП-а Петар Ђокић, НДП-а Драган Чавић, Уједињене Српске Ненад Стевандић и вршилац дужности предсједника ДНС-а Ненад Нешић.

Највиши званичници Српске и лидери политичких странака су прошле седмице на састанку код предсједника Републике Српске једногласно подржали закључке да представници Српске у институцијама БиХ обуставе рад у одлучивању о било којем питању из надлежности органа БиХ све док не буде усвојен закон о Уставном суду БиХ у чијем саставу неће бити страних судија.

На том састанку је закључено и да је неопходно одржати посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске како би биле усвојене адекватне мјере поводом неуставне одлуке Уставног суда БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана