Почела сједница Народне скупштине, посланици разматрају проглашење ванредног стања ФОТО

ГС
Посланици разматрају приједлог одлуке о проглашењу ванредног стања за територију Републике Српске
Foto: НСРС | Посланици разматрају приједлог одлуке о проглашењу ванредног стања за територију Републике Српске

БАЊАЛУКА - Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске на којој, на захтјев Владе Српске, посланици разматрају приједлог одлуке о проглашењу ванредног стања за територију Републике Српске почела је у Банском двору у Бањалуци.

Посланици су усвојили дневни ред, а „Глас Српске“ сазнаје да је присутан 61 од 83 посланика.

Дванаеста посебна сједница одржава се у Банском двору у Бањалуци да би због актуелне ситуације изазване вирусом корона била омогућена потребна дистанца између учесника засједања.

Колегијум Народне скупштине Републике Српске одлучио је јуче да ће сједница бити затворена за јавност, те да ће, у складу скупштинским Пословником, по њеном окончању, свим медијима бити достављено саопштење.

Медијима ће бити достављене и фотографије и видео-снимак почетка сједнице, због посебних околности у којима се она одржава и смањења броја учесника засједања.

Колегијум је усвојио и закључак да због специфичности услова одржавања сједнице и њеног што ефикаснијег рада неће бити обраћања гостију.

Сједници присуствују и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и премијер Радован Вишковић и министри у Влади Српске.

Столице у сали су распоређене тако да је између њих обезбијеђено препоручено растојање с циљем смањења ризика од преношења вируса корона.
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да ће учесници посебне сједнице парламента бити заштићени колико је то могуће у овом тренутку иако постоји свијест да велики број људи на једном мјесту носи ризик.

Опозиционе странке, ПДП и СДС јуче су саопштиле да нису за увођење ванредних мјера, као ни за то да сједница буде затворена и нису подржали дневни ред, док неки од њих не присуствују сједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана