Почаст погинулима на 29. годишњицу формирања Прве семберске бригаде

Срна
Почаст погинулима на 29. годишњицу формирања Прве семберске бригаде

БИЈЕЉИНА - Одавањем почасти погинулим борцима Војске Републике Српске у Бијељини је данас обиљежено 29 година од формирања Прве семберске лаке пјешадијске бригаде у чијим је редовима за одбрану српског народа и Републике Српске погинуло 139 бораца.

На централном тргу испред споменика погинулима један од команданата Владо Симић подсјетио је на ратни пут јединице која је у свом саставу имала 2.500 бораца и дјеловала на брчанском и мајевичком ратишту, али и другим ратиштима гдје се бранио српски народ. 

Предсједник Градске борачке организације Миодраг Стевановић рекао је новинарима да је народ Семберије и Мајевице дао велики допринос у одбрани отаџбине.

“Прва семберска бригада је и прва организована јединица Војске Републике Српске на овим просторима”, рекао је Стевановић.

Прва семберска бригада одликована је Карађорђевом звијездом трећег реда за учешће у одбрани Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату.

Парастос погинулим борцима служен је у Спомен-храму Светог мученика кнеза Лазара и свих светих мученика српских у бијељинској касарни “Војвода Степа Степановић”.

Вијенце су на споменик погинулима положиле делегације Прве семберске бригаде, Градске борачке организације и Градске управе Бијељина.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана