Пленковић: Важно да се конститутивни народи у БиХ боље осјећају

Срна
Пленковић: Важно да се конститутивни народи у БиХ боље осјећају

СТРАЗБУР - Хрватски премијер Андреј Пленковић пренио је данас предсједнику Европског савјета Шарлу Мишелу да би било јако важно да се на највишем нивоу расправља о стању у БиХ и да се сви конститутивни народи боље осјећају.

“Да подржимо њен суверенитет, интегритет, квалитетно функционисање, али исто тако да њено функционисање буде боље, да се сви конститутивни народи боље осјећају јер имају праведнији изборни систем”, рекао је Пленковић новинарима након састанка са Мишелом у Стразбуру.

Пленковић је грчким колегом Киријакос Мицотакисом одржао састанак са Клубом посланика ЕПП-а на којем су доминантне теме биле су Шенген, еврозона те БиХ.

Хрватски премијер је рекао да је објаснио колегама тренутну ситуацију на југоистоку Европе, посебно у БиХ, преносе хрватски медији.

“Улазимо у завршну фазу разговора који би требали резултирати и консензусом о измјенама изборног закона како би идући избори били одржани на начин да и Хрвати као равноправан, конститутиван народ бирају своје легитимне представнике у највише институције БиХ”, додао је Пленковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана