ПДП: Вучуревић изнио неистине, подршка Борјану

Срна
ПДП: Вучуревић изнио неистине, подршка Борјану

БАЊАЛУКА - Славко Вучуревић, који је данас напустио ПДП, изговорио је гомилу бруталних неистина и увреда упућених дојучерашњим колегама од којих је већина на личној основи, што више говори о ономе ко их изговара, рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић.

Петровићева је мишљења да се Вучуревић ставио у службу СНСД-а.

Она је рекла Срни да ПДП даје пуну подршку Саши Борјану да, заједно са народним послаником Љубишом Крунићем, врати Градски одбор ПДП Требиње „на мјесто које заслужује у политичком животу овог града и покрене активности одбора које су већ дужи период изостајале, што је довело до његовог распуштања“.

Некадашњи високи функционер ПДП-а Славко Вучуревић, који је данас иступио из ове странке, изнио је низ оптужби на најуже руководство ове странке, међу којима је да је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић у неколико наврата од њега тражио да иде јавно против предсједника Србије Александра Вучића.

Он је оптужио руководство ПДП-а и за узимање огромних сума новца за одређене позиције, наводећи да поједини чланови руководства имају станове у Великој Британији.

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Љубиша Крунић рекао је да нема никаквих сазнања о оптужбама које је против врха ПДП-а изнио некадашњи функционер ове странке Славко Вучуревић, те га позвао да ако има таква сазнања, поднесе кривичне пријаве.
-Да имам таква сазнања ја од данас не бих био члан ПДП-а - рекао је Крунић новинарима, поручивши Вучуревићу да се, како каже, сјети шта му је све ПДП дао.

Он је исказао пуну подршку Саши Борјану, те рекао да је поносан што је дошао на чело Градског одбора ПДП-а у Требињу.
Коментаришући Вучуревићеве оптужбе против врха ПДП-а, Борјан је рекао да није чуо доказ за наведене тврдње.

-Према мојим сазнањима, руководство ПДП-а ће реаговати подизањем пријава за клевету. Моје виђење је да неко ко је 20 година био у ПДП-у а на овај начин говорио о странци, као Вучуревић, тиме говорио искључиво о себи - сматра Крунић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана