Петровић: Ако не буде распуштена Скупштина Бијељине, долазим да кампујем пред Владу

ГС
Петровић: Ако не буде распуштена Скупштина Бијељине, долазим да кампујем пред Владу

БИЈЕЉИНА – Градски одбор СДС-а из Бијељине на челу са градоначелником тог града Љубишом Петровићем, данас је поднио Влади Републике Српске иницијативу за распуштање Скупштине града Бијељина, дајући рок од 30 дана извршној власти да то уради, или ће, како је рекао Петровић, доћи у Бањалуку и камповати испред ове институције.

На овакав потез Петровић и СДС су се, кажу, одлучили након што ни послије скоро три мјесеца надлежни на републичком нивоу нису упутили приједлог према Народној скупштини Српске за распуштање бијељинског парламента због неуспјешног опозива градоначелника.

Референдум за опозив Љубише Петровића одржан је 19. марта ове године, а покренут је на иницијативу 25 одборника владајуће коалиције у бијељинској скупштини, предвођених СНСД-ом.

-Данас смо предали иницијативу за распуштање Скупштине града Бијељина након неуспјелог и срамног референдума. Данас смо по обећању дошли у Владу Републике Српске, да подсјетимо министарства на неке пројекте које је град Бијељина предавао у протекле двије и по године јер су неки званичници говорили да они не знају шта треба Бијељини и да им се нико не обраћа - истакао је Петровић.

Тврди да су пројекти за које су се залагали пред Владом Српске били вриједни више од 40 милиона КМ, а да су то „изигнорисали владајући”.

-Сматрамо да више од 114 хиљада грађана града Бијељина заслужују и више од тих 40 милиона КМ. Само један АТП турнир у Бањалуци коштао је више од 50 милиона марака. Постављамо питање да ли је важнији један АТП турнир или пројекати за више од 114 хиљада грађана града Бијељине - упитао је Петровић, додајући да Скупштина отворено опструише функционисање града.

Додао је да су оставили ок од 30 дана Влади Републике Српске да реагује. -Уколико за мјесец дана не будемо имали одговор, уколико Влада Српске не настави процедуру распуштања градске скупштине Бијељина у Народној скупштини Републике Српске, доћи ћу пред Владу и овим путем најављујем камповање у Бањалуци како бисмо истрајали у свим настојањима да се испоштује слободна народна изборна воља -  категоричан је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана