Петковић: Изетбеговић не жели да буде дио рјешења у БиХ

Срна
Петковић: Изетбеговић не жели да буде дио рјешења у БиХ

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић рекао је да одбијање лидера СДА Бакира Изетбеговића да се обрати на посебној сједници парламента Српске показује да нема добре намјере и није човјек дијалога, већ жели да буде узрок проблема, а не дио рјешења у БиХ.

"То показује да он не жели да разговара", рекао је Петковић Срни коментаришући одбијање Изетбеговића да присуствује и обрати се на наредној посебној сједници парламента Српске посвећеној разматрању актуелне политичко-економске ситуације у БиХ.

Иако сматра да је потребно да политички лидери у БиХ разговарају, Петковић истиче да не жали што Изетбеговића неће видјети у Скупштини, јер би, највјероватније, изнио негативне поруке о Републици, па напустио засједање.

"Мислим да би то било само његово обраћање након кога би напустио сједницу, а не би чуо нас. Дакле, волио бих такав формат у коме би он чуо наше, а ми његово. Уколико би то било само његово обраћање нама, само бисмо му дали простор да и даље промовише своје ставове који не доносе ништа добро Српској, а ни БиХ", оцијенио је Петковић.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић је у одговору на позив предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића да се обрати на сједници, затражио да се повуку закључци Народне скупштине и додао да ће СДА представљати посланици ове странке у парламенту Српске.

Изетбеговић је у писму навео да изналажење најприхватљивијих рјешења за БиХ може бити разматрано само у Парламентарној скупштини БиХ и осталим надлежним институцијама БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана