Петковић: Босић не жели да противрјечи члановима бошнјачких странака

Срна
Петковић: Босић не жели да противрјечи члановима бошнјачких странака

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић сматра да делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић игнорантским односом према измјенама Кривичног закона БиХ не жели да противрјечи члановима бошнјачких политичких партија, које желе Српску да прикажу као геноцидну творевину.

Петковић је Срни рекао да се Босић, који је на послједнјој сједници Дома народа био уздржан приликом гласанја о Приједлогу закона о измјени и допунама Кривичног закона БиХ, на овај начин није оградио од таквих ставова СДА, чији је он дугогодишнји сарадник и симпатизер.

Он сматра да и СДС, као озбилјна, а некада и државотворна странка, треба да се огради од нјегових ставова или да се јавно огласи и каже какав је став СДС-а по питању измјена Закона о негирању геноцида.

"Ово је очито да се Република Српска жели показати као геноцидна творевина, што је идеја чланова бошњачких политичких партија који су у прошлости то стално и покушавали", рекао је Петковић.

На недавној сједници Дома народа парламента БиХ сви делегати из Републике Српске, осим Младена Босића који је био суздржан, гласали су против захтјева за разматрање измјене и допуне Кривичног закона БиХ по хитном поступку којим би се у тај акт уврстио члан којим би се забранило и кажњавало негирање геноцида.

Овај захтјев није изгласан. "За" су били Бакир Изетбеговић, Асим Сарајлић, Амир Фазлић, Денис Бећировић, Муниб Јусуфовић и Златко Милетић, а против су гласали делегати СНСД-а, те Драган Човић и делегати ХДЗ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана