Пензионери добили по 100 КМ, Додик најавио наставак подршке

Срна
Пензионери добили по 100 КМ, Додик најавио наставак подршке

БАЊАЛУКА - За 180.887 корисника права на пензију, који су евидентирани у исплати пензије за јул, данас је Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, у сарадњи са Министарством финансија, а на основу одлуке Владе Републике Српске, дозначио новчану помоћ и износу од 100 КМ.

- Новчана помоћ у износу од 100 КМ исплаћује се свим корисницима права на пензију са пребивалиштем у Републици Српској и ван Републике, изузев 93.848 корисника права који су право на новчану помоћ остварили по основу борачких права (борци, РВИ, породице погинулих бораца) - саопштено је из Фонда.

Напомињу да се исплата новчане помоћи пензионерима врши на исти начин као и за редовна примања по основу права на пензију, путем банака и поште, те да није потребно било какво претходно пријављивање у Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поздравио је данас активности Министарства финансија Републике Српске у вези са исплатом помоћи пензионерима од по 100 КМ и додао да ће подршка овој популацији бити настављена.

-Као што је раније најављено, данас је почела исплата помоћи од по 100 КМ пензионерима у Републици Српској - пише на Додиковом "Твитер" профилу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана