Павловић: Поражавајућа одлука Тужилаштва БиХ

Срна
Павловић: Поражавајућа одлука Тужилаштва БиХ

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Далибор Павловић изјавио је данас да је одлука о неспровођењу истраге у вези са ратним злочином почињеним над 39 особа српске националности у Приједору 30. маја 1992. године само још један од доказа који упућују на то ко управља Тужилаштвом БиХ.

"Донијети одлуку о неспровођењу истраге о ратном злочину над 39 Срба у Приједору је поражавајуће за једну такву институцију, која треба да ради у складу са законом, а не према нечијим личним нахођењима", рекао је Павловић Срни.

Павловић је навео да је то само још један доказ да су на снази дупли аршини који жртву одређују према националности и да је то, једном ријечју, поражавајуће за институцију.

"Међутим, ништа изненађујуће. Мене би изненадило да је Тужилаштво БиХ позитивно реаговало. Ово је само још један од доказа колико су Срби сатанизовани и дискриминисани. Ево, само ћу поставити једно питање Тужилаштву БиХ: ко и како ће стати пред 39 српских породица у Приједору и објаснити им ову срамну одлуку?", рекао је Павловић.

Тужилаштво БиХ донијело је одлуку о неспровођењу истраге у вези са ратним злочином почињеним над 39 особа српске националности на подручју Приједора 30. маја 1992. године.

У нападу паравојних формација на Приједор у зору 30. маја 1992. године од 20 припадника Војске Републике Српске осам је убијено, осам рањено и четири заробљено, а од 19 цивила шест убијено и 13 рањено.

Тај датум се годинама обиљежавао као Дан града Приједора, да би се прије десетак година вратио стари датум, 16. мај, дан првог ослобођења града у Другом свјетском рату. Од тада, 30. мај, као дан одбране града, обиљежавају организације од јавног значаја проистекле из одбрамбено-отаџбинског рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана