Патријарх српски након посјете Сокоцу стигао у Саборни храм у Сарајеву

Срна
Патријарх српски након посјете Сокоцу стигао у Саборни храм у Сарајеву

САРАЈЕВО - Његова светост патријарх српски Порфирије стигао је у Храм Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву, гдје га је дочекао Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом са свештенством Српске православне цркве.

Патријарх Порфирије дошао је дводневну посјету Митрополији дабробосанској поводом 50 година монашке и 30 година епископске службе митрополита Хризостома.

Бројни вјерници из Сарајева и Источног Сарајеву дочекали су српског патријарха Порфирија у његовој првој посјети, а у Саборном почело је служење доксологије .

Уз српског патријарха служе митрополит дабробосански Хризостом и бројно свештенство.

Овом свечаном молитвеном чину присуствују вјерници и представници других конфесија, као и представници града Источно Сарајево.

Митрополит је пожелио добродошлицу српском патријарху и захвалио за ову посјету Саборном храму.

Српски патријарх ће сутра у 9.30 часова служити Свету архијерејску литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву, уз саслужење митрополита, епископа и свештенства.

Патријарх Порфирије сутра ће посјетити и Источно Сарајево гдје ће га дочекати градоначелник Љубиша Ћосић и начелници свих шест градских општина.

Састанак ће почети у 15 часова, након чега су предвиђене изјаве за медије, саопштено је из Градске управе Источно Сарајево.

Након сусрета у Градској управи, предвиђена је шетња до Трга Републике Србије, гдје ће се патријарх Порфирије и митрополит Хризостом обратити грађанима Источног Сарајева.

Патријарх српски Порфирије претходно је данас боравио У Сокоцу, једном од сједишта Митрополије дабробосанске.
У Сокоцу су га дочекали митрополит Хризостом и начелник општине Милован Бјелица.

То је је патријархов први боравак на Романији и у Сокоцу од избора на чело Српске православне цркве.

Тиме је 46. по реду српски патријарх, као и његова два претходника блаженопочивши патријарси Павле и Иринеј, учинио радост и благослов свештенству и вјерујућем народу Романије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана