Патријарх Иринеј: Власти Црне Горе да се врате свом народу, историји, култури и вјери

Срна
Патријарх Иринеј: Власти Црне Горе да се врате свом народу, историји, култури и вјери

БЕОГРАД- Његова Светост патријарх српски Иринеј поручио је данас црногорским властима, на молебану подршке одбрани српских светиња у Црној Гори у Београду, да се оставе злих и ђавољих дјела и врате свом народу, историји, култури и вјери.

Патријарх Иринеј је на крају литије и молебана који је служио испред цркве Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду истакао да су се српски народ и његове светиње у Црној Гори нашли у проблему који је толико тежак да се не може да ријешити "силама људским" и да само може помоћи Бог.
Патријарх Иринеј је рекао да није у питању само руководство Црне Горе, него да се иза њега налази "огромна мрачна сила", а да оно само спроводи туђу вољу, док је главни задатак да се разбије српство и освоји СПЦ.
- Нико није ни могао да помисли да ћемо доћи у прилику да бранимо Србе од Срба, да браним Цркву нашу од бивших Срба. Дигли су руке своје безбожне на највеће вредности и светиње рода нашега - рекао је патријарх Иринеј.
Он је упозорио да црногорске власти хоће да СПЦ лише њене имовине и униште, а да притом заборављају да је СПЦ створила Црну Гору које данас сигурно не би било да није било Цркве.
Патријарх Иринеј указао је да такво безакоње свијет није запамтио и да црногорске власти чине оно што ни Турци за 500 година нису чинили.
Неколико хиљада људи учествовало је данас у Београду у литији и молебану коју су свештенство и парохијани храмова Српске православне цркве Земуна и Новог Београда организовали у знак подршке одбрани српских светиња у Црној Гори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана