Ово је нотарка која је пала због кривотворења исправа за нарко-картел

ГС
Нербиса Мржљак
Foto: Aваз | Нербиса Мржљак

ВЕЛИКА КЛАДУША - Нербиса Мржљак, нотарка из Велике Кладуше, ухапшена је у оквиру акције “Цезар” због сумње да је умијешана у кривотворење службених исправа за потребе нарко клана Дине Музаферовића (37) који је недавно разбијен у акцији “Балкански картел”, којом је руководио Европол.

Акцију је спровела СИПА чији су истражиоци по налогу Кантоналног-тужилаштва Унско-санског кантона извршили претресе објеката које користи Мржљак, односно просторије које је користила. Мржљак је затим ухапшена и спроведена на даље саслушање.

- Осумњиченој се на терет ставља да је починила кривично дјело кривотворење службених исправа, за које је законом запријећена казна од шест мјесеци до пет година затвора - каже извор из истраге.

Из СИПА је саопштено да је у акцији “Цезар” ухапшена једна особа због кривотворења службене исправе.

- Лице лишено слободе ће у току дана бити спроведено у службене просторије ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега ће у законском року бити предато на даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона у Бихаћу. У претресу су откривени су и привремено одузети предмети који се доводе у везу са извршењем кривичног дјела, и то нотарски печат, општи пословни уписник и форензичке копије дигиталних података - саопштено је из СИПА.

Подсјетимо, акција “Балкански картел” реализована је крајем маја на подручју Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Холандије, Италије, Белгије и Њемачке.

Акцијом обухваћено 37 осумњичених

Акцијом је обухваћено 37 осумњичених, а као вођа криминалне групе означен је управо Дино Музаферовић из Велике Кладуше, који тренутно служи четворогодишњу казну затвора у Италији, након што је тој земљи изручен из Њемачке. Еврoпол је тада саопштио да је ова, веома насилна криминална група, била умијешана у кријумчарење великих количина дроге и ватреног оружја у Европи.

Акцијом је руковођено из Загреба, а МУП Хрватске је објавио да је група располагала са најмање 23 килограма кокаина, 86 килограма хероина, 120 килограма конопље и 100 килограма смоле конопље - укупне вриједности од најмање 3.456.000 евра, те 11 пиштоља, једном аутоматском пушком, 6.000 пиштољских метака и 20 килограма експлозива.

Занимљиво је да, иако се налази у затвору у Италији, из полиције је саопштено да је Музаферовић наставио да организује криминалне активности групе, из затворске ћелије, одакле је, вјерује се, редовно издавао наређења и упуства својим подређенима.

Припадници групе Дине Музаферовића били су на мети полицијске акције  „ДМ“ која је спроведена крајем маја.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана