Ово је документ којим је Војислав Коштуница помиловао Аљбина Куртија (ФОТО)

ГС
Ово је документ којим је Војислав Коштуница помиловао Аљбина Куртија (ФОТО)

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић истакао је у данашњем говору у Скупштини Србије, одговарајући на оптужбе опозиције, да су управо они док су били на власти ослободили из затвора 1.800 албанских киднапера, терориста, силоватеља, злочинаца, међу којима и браћу Мазреку, али и Аљбина Куртија.

- Они су написали да се Аљбин Курти ослобађа казне затвора, а потписник је Војислав Коштуница, велики јунак. Овде је 1.800 њих које је тај јунак аболирао. Ево је одлука, 7. децембар 2001. године, Аљбин Курти се ослобађа даљег кривичног гоњења. То су јунаци, и ви о издаји неком причате, тако су бранили српске интересе - рекао је Вучић.

Војислав Коштуница, бивши предсједник СРЈ, 2001. године помиловао је Аљбина Куртија, садашњег премијера привремених приштинских институција, преноси портал 24седам. Том одлуком Куртију је била укинута казна од 15 година затвора на колико је био осуђен због тероризма и рада на отцепљењу Косова и Метохије.

Курти је ухапшен када је покушао да побегне с Косова и Метохије, у притвору је био од 27. априла 1999. године, а осуђен је 13. марта 2000. на 15 година затвора у суду у Нишу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана