Отварање моста „Братољуб“ у недјељу

Срна
Отварање моста „Братољуб“ у недјељу

САРАЈЕВО - Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић и министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин ће у недјељу, 28. новембра, свечано отворити новоизграђени мост на Дрини „Братољуб“, између Братунца и Љубовије и заједнички гранични прелаз и царински терминал БиХ и Србије.

Митровић је Срни рекао да је предвиђено да мост буде отворен у недјељу, 28. новембра, у 11 часова.

-Предвиђено је да Вулин и ја у недјељу свечним пресијецањем врпце отворимо мост „Братољуб“ - навео је Митровић.

Завршетак градње моста „Братољуб“, коју је претходни сазив Савјета министара блокрао, била је једна од првих одлука предсједавајућег садашњег сазива Савјета министара Зорана Тегелтије.

Изградња „Братољуба“, чија је дужина 227 метара, трајала је од октобра 2015. до маја 2017. године и коштала је 13 милиона евра.

Код моста преко Дрине почетком априла прошле године почела је изградња граничног прелаза чији је инвеститор Управа за индиректно опорезивање БиХ.

Ти радови, чија је вриједност 14,5 милиона КМ, завршени су прије скоро два мјесеца, обављен је технички пријем и прибављене су све дозволе и потписани споразуми за почетак рада граничног прелаза.

Нови гранични прелаз биће заједничка локација царинских и полицијских органа БиХ и Србије.

Биће то међународни гранични прелаз првог реда на којем ће бити дозвољен и промет робе која подлијеже инспекцијском надзору.

Прелаз ће имати три улазне и три излазне траке, те траку за бициклисте.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана