Ко су најзвучнија имена међу кандидатима за одборнике у Бањалуци: У трци љекари, спортисти, музичар и конобар

Дарко Момић
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА - Политичке партије приводе крају формирање одборничких листа, а највећу пажњу изазивају листе кандидата за одборнике у скупштини Града Бањалука.

Листу најјаче владајуће странке као и прије четири године предводиће актуелни замјеник градоначелника Срђан Амиџић. Поред неколико дугогодишњих одборника, на листи СНСД-а се налазе нова и веома препознатљива лица међу којима се издвајају најбољи спортиста Републике Српске за прошлу годину и дугогодишњи рукометни голман Бојан Љубишић, познатији по надимку Ханс, затим познати бањалучки хармоникаш и музичар Душко Бркић-Гера, као и угледни специјалиста породичне медицине Младен Шукало.

Начелник Одјељења за просторно уређење у градској управи и шеф градског одбора Демоса Слободан Станаревић-Боби предводи листу ове странке на којој се налазе и власник угоститељских објеката „Кањон“ и „Пастирска кућа“ Драган Пастир-Гиле, као и Ђуро Чубриловић, син предсједника Народне скупштине РС Недељка Чубриловића.

Лидер СПС-а Горан Селак носилац је одборничке листе своје странке у највећем граду Српске. Најпознатији кандидати СПС-а који до сада нису били у политичким водама су предсједник рукометног клуба „Борац“ Саша Кондић и познати хематолог Сандра Лазаревић.

Листу ДНС-а предводи шеф бањалучког одбора ове странке Боривој Обрадовић, а као ново лице међу дугогодишњим кадровима ДНС-а издваја се власник фирме „Ардор“ Марио Газић.

Директор шумског газдинства „Бањалука“ и први човјек градског одбора Социјалистичке партије Велибор Станић предводи листу социјалиста, а у врху листе су провјерени кадрови СП-а међу којима су најпознатији бивши посланик и докторица онкологије на УКЦ РС Зденка Гојковић и актуелни начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац , а на одборничкој листи СП-а биће и капитен рукометаша Борца Ђорђе Ћелић.

Потпредсједник Народне скупштине РС и шеф бањалучког одбора Уједињене Српске Милан Петковић биће носилац листе ове партије. У трку за мандат ће поново генерални секретар ове странке и начелник градског Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Невен Станић, као и новинарима који извјештавају из републичког парламента добро познати конобар из скупштинског ресторана Дејан Сејмановић.

Од раније је познато да је на челу листе ПДП-а актуелни посланик ове странке у републичком парламенту Јелена Тривић, а поред ње на листи ће бити и генерални секретар ПДП-а Милко Грмуша, бивши радикал Драган Милановић, као и позната педијатрица Мира Гаврић.

Када је ријеч о СДС-у, у овој странци још није дефинитивно одлучено да ли ће на челу листе бити шеф градског одбора Славко Грбић или народни посланик Давор Шешић. У трку за нови мандат ће дугогодишњи одборник ове странке Александар Петковић, а интересантно је да на листи по свим приликама неће бити познатих јавних личности.

 (Више прочитајте у сутрашњем штампаном издању „Гласа Српске“)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана