Отац годинама кћерку (8) држао као роба: Откривени детаљи незапамћеног насиља

ГС
Отац годинама кћерку (8) држао као роба: Откривени детаљи незапамћеног насиља

БЕОГРАД - Случај незапамћеног породичног насиља који се данас разоткрио у београдском насељу Миријево, узнемирио је читаву Србију.

Како Курир сазнаје, дјевојчица (8), коју је отац годинама држао заточену у кади, спасена је у последњи час кад су двије полицајке крајем прошле недјеље провалиле у стан у стамбеној згради. У купатилу су је затекле једва живу, како лежи у кади. Малена је била толико изгладнјела и дехидрирана да је једва давала знаке живота.

Бизаран детаљ из стана страве

На опште запрепашћење и сузе очевидаца, забиљежен је и више него болестан детаљ из стана страве - на кади у којој ју је држао заточену, отац је ставио и заједничку фотографију себе и кћерке.

Једна од двије полицајке које су дошле на интервенцију изнијела ју је у рукама на нескривено запрепашћење комшија и очевидаца који су мислили да у розе јакници носе бебу јер је дијете од осам година било толико сићушно, неухрањено и исцрпљено.

Комшије кажу да нису знале ни да дјевојчица постоји, пошто ју је, према првим информацијама, отац Урош П. (37) годинама држао заточену као роба.

Како „Курир“ сазнаје, мајка дјевојчице оптужена је за убиство своје мајке због чега је била у специјалној установи годинама и од тада је нико видјео. Ово убиство мајке се десило кад је дјевојчица имала три године.

Овако се све разоткрило

Дијете наводно не хода и не говори, а случај незабиљеженог породичног и насиља над дјететом разоткривен је тако што је у просторије полицијске станице Палилула дошла жена да пријави свог невјенчаног супруга У.П. због насиља у породици.

Она је дошла с видним повредама у предјелу носа и подливима испод оба ока, гдје је извршено комплетно фотографисање, а након узете изјаве, жена је упућена на преглед у Ургентни центар.

Према првим сазнањима, жена је изјавила да ју је невјенчани супруг главом ударио у нос и да је тако задобила прелом. Није смјела да се сама упути у Ургентни центар јер је страховала за свој живот, па тако није ни изазила из стана све до 19. марта 2023. године када је успјела да побјегне и упути се у станицу на Палилули.

Да све буде језивије, она је изјавила да њен супруг има и кћерку коју годинама држи закључану у стану на Звездари. На цјелокупни догађај контактиран је дежурни замјеник Првог ОЈТ-а у Београду и онда је урађена провјера. На наведеној адреси, како се сазнаје, полицијски службеници ОЗСК Палилула пронашли су дјевојчицу која се налазила у јако тешком стању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана