Осуђени непримјерени напади на носиоце правосудних функција

Срна
Осуђени непримјерени напади на носиоце правосудних функција

САРАЈЕВО - Главни тужилац и тужиоци Тужилаштва БиХ осудили су сваки вид непримјереног напада на носиоце правосудних функција, саопштено је из ове правосудне институције.

Тужиоци су, у вези са објављеним реаговањем судија Суда БиХ, истакли да су и сами често били жртве неоснованих анонимних пријава и притужби.

Судије су данас позвале тужиоце Тужилаштва БиХ да се изјасне да ли су потписници анонимног "отвореног писма" у којем судије и тужиоци позивају предсједника Суда БиХ Ранка Дебевеца да одмах и безусловно да оставку на ту функцију и врати мандат судије Суда БиХ, "из свих познатих разлога са којима је дјелимично упознат и остатак правосудне заједнице, као и шира домаћа јавност и међународне институције у БиХ".

У писму се, између осталог, наводи да је општепозната чињеница "добрих" односа Дебевеца са директором Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османом Мехмедагићем, па тако и његовим менторима, посебно у вријеме кривичног процесуирања Мехмедагића, истраге, подизања оптужница и суђења.

"Сви знамо да као предсједник Суда БиХ злоупотребама свога положаја испуњаваш све жеље и налоге, посебно злоупотребе овлаштења директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, посебно када је ријеч о легализовању или прикривању приватизованих и криминалних активности Агенције и њених ментора из сјене", наводи се у "отвореном писму" које су објавили сарајевски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана