Осуђен покушај застрашивања новинара

Срна
Осуђен покушај застрашивања новинара

САРАЈЕВО - Делегација ЕУ у БиХ оштро је осудила покушај застрашивања новинара који су открили једну од највећих афера у БиХ “Респиратори”, те позвала безбједносне агенције да истраже овакве случајеве и обезбиједе сигурне услове рада за све новинаре.

Из Делегације су истакли да новинари у БиХ свој посао морају обављати потпуно безбједно, а да напади на медије представљају кршења новинарских права, јер је њихова безбједност предуслов за слободу говора и слободу медија.

“ЕУ оштро осуђује било какве пријетње и нападе на новинаре и медијске слободе, те апелује да агенције за спровођење закона у БиХ у потпуности истраже такве случајеве како би се осигурали безбједни услови рада за све новинаре”, рекли су из Делегације ЕУ за “Аваз”.

Осуди се прикључила и Амбасада САД у БиХ.

Сарајевски портал наводи да је случај пријављен Федералној управи полиције.

На друштвеној мрежи Фејсбук објављена су два видео снимка у којима су новинари оптужени да су измислили аферу “Респиратор”.

Имена новинара и њихове и фотографије објављене су у изразито негативном контексту уз изношење тезе о наводној повезаности са појединим политичарима и политичким странкама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана