Остојић: Упркос Интерполовој потјерници, Махмуљин се неће појавити у БиХ

Срна
Остојић: Упркос Интерполовој потјерници, Махмуљин се неће појавити у БиХ

БАЊАЛУКА - Предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Радан Остојић сматра да се ратни злочинац Сакиб Махмуљин, упркос расписаној Интерполовој потјерници, никада више неће појавити на територији БиХ.

Коментаришући чињеницу да је Интерпол расписао црвену потјерницу за Махмуљином, Остојић је новинарима у Бањалуци рекао да се Махмуљин, који је у бјекству у Турској, никада неће појавити пред Судом БиХ и одслужити минималну казну затвора за стравичне ратне злочине почињене над Србима на Озрену и у Возући 1995. године.

"Махмуљин је требало да буде осуђен на доживотну казну затвора за ратни злочин који је починио", истакао је Остојић.

Он поручује да је, захваљујући спрези бошњачког политичког руководства у Сарајеву и правосуђа које се бави процесуирањем ратних злочина, Махмуљину омогућено да умјесто у затвор, оде на љетовање, а сада већ и зимовање у Турску.

Интерпол је расписао црвену потјерницу за Махмуљином за којим сада трагају 194 земље. Некадашњи командант Трећег корпуса Армије РБиХ Сакиб Махмуљин правоснажно је осуђен на осам година затвора због злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године. Умјесто да оде у затвор, Махмуљин је напустио БиХ и побјегао у Турску.

Он је Суду БиХ требао да приступи 23. новембра како би преузео упутни акт за ступање на издржавање изречене казне затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана