Османовић: Звиздић засад остаје у руководству Представничког дома

Срна
Османовић: Звиздић засад остаје у руководству Представничког дома

САРАЈЕВО - Замјеник предсједавајуће Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић засад остаје у руководству овог дома, иако је почетком јула напустио СДА, а управо је на приједлог Клуба СДА изабран у колегијум дома.

Шеф Клуба посланика СДА у Представничком дому Парламента БиХ Адил Османовић изјавио је да засад нема иницијативе за смјену Звиздића.

"Сутра на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ неће бити овог питања. За даље ћемо видјети. Све је компликованија ситуација. Али засад, дакле, то мирује", рекао је Османовић, преносе федерални медији.

Звиздић би од 6. августа требало да преузме и предсједавање Предствничким домом и на тој позицији замијени Борјану Кришто /ХДЗ/, с обзиром на принцип да се чланови колегијума дома на позицији предсједавајућег ротирају сваких осам мјесеци.

Звиздић је, када је напустио СДА, рекао да неће поднијети оставку на мјесто члана колегијума, јер би то, сматра, ишло на штету Бошњака, али да нема ништа против тога да се покрене процедура његове смјене.

Тренутно званично дјелује као самостални посланик.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана