Османовић: СДА ће подржати приједлог да се буџет разматра по хитном поступку

Срна
Османовић: СДА ће подржати приједлог да се буџет разматра по хитном поступку

САРАЈЕВО - Клуб посланика СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ подржаће приједлог да се буџет институција БиХ за 2020. годину разматра по хитном поступку, будући да се, уколико то не буде тако, у питање доводи одржавање локалних избора, изјавио је предсједавајући тог клуба Адил Османовић.

“Цијеним да посланици, прије свега оних политичких странака који учествују у Предсједништву БиХ, а то су СДА, СНСД и ДФ, имају неку врсту одговорности и обавезе да подрже буџет по хитном поступку, с обзиром на то да је то приједлог Предсједништва БиХ”, рекао је Османовић данас новинарима у Сарајеву.

Он је оцијенио да би и све друге парламентарне странке требале да подрже усвајање буџета по хитној процедури - данас на сједници Представничког дома, а сутра на сједници Дома народа, како одржавање локалних избора не би било угрожено.

Османовић сматра да је приједлог посланика СДА Халида Гењца да буџет иде по редовној прецедури, али да Представнички дом задужи Колегијум да до краја ове седмице скрати процедуре и омогући да буде усвојен, покушај да се амандмански поправе неке ствари.

“И ми смо у Клубу СДА вољни да неке ствари у буџету покушамо амандмански поправити, али нам вријеме не иде у прилог”, рекао је Османовић.

Он је оцијенио да је присутно и политикантство јер се покушава оспорити легалитет и легитимит Централне изборне комисије /ЦИК/, што се прелама преко доношења буџета по хитној процедури.

Посланик СДП-а Саша Магазиновић рекао је новинарима да ће ова странка подржати да буџет институција за 2020. годину буде донесен по хитној процедури јер се тој партији жури са изборима.

“Сматрамо ида буџет није урађен квалитетно јер нема средстава за све оно што су власти обећавале од Годишњег националног програма /АНП/ за НАТО на овамо. Тако да је упитна наша подршка документу, али да ради избора то буде усвојено”, рекао је Магазиновић.

Рјешење за изборе у Мостару који су усагласили ХДЗ и СДА, према тврдњама Магазиновића, такво је да брише гласове оних странака које желе бити заступљене у свим дијеловима града, а форсира ове дије које су га подијелиле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана