Оптужен возач који је у Хаџићима изазвао несрећу у којој је погинула трудница

Срна
Foto: Source.ba

САРАЈЕВО - Кантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу Тужилаштва Кантона Сарајево против Хамзе Ћатића, због основане сумње да је починио кривично дјело Тешка кривична дјела против сигурности јавног саобраћаја у вези са кривичним дјелом Угрожавање јавног саобраћаја, саопштено је из Тужилаштва КС.

Оптужени се терети да је 17 априла ове године, око 18:05 сати, у Хаџићима, крећући се коловозом Магистралног пута М-17, из Сарајева у смјеру Мостара, управљао путничким аудијем А6 крећући се брзином која је већа од дозвољене у насељеном мјесту, те као учесник у саобраћају на путевима не придржавајући се саобраћајних прописа из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, угрозио јавни саобраћај и довео у опасност живот људи.

“Изазвао је судар са друга два возила, усљед чега је наступила смрт труднице Х.Н. и њеног нерођеног дјетета, док је оштећена Ш.Н. задобила тешке тјелесне повреде, а оштећена С.С. лаке тјелесне повреде. У оптужници је предложено да се према Ћатић Хамзи изрекне мјера забране управљања превозним средством”, наводи се у саопштењу.

Кантонални суд на приједлог Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево продужио је мјеру притвора према оптуженом Хамзи Ћатићу.

Ријеч је о стравичној саобраћајној несрећи у којој је смртно страдала трудница Нејра Хамзић (35) из Сарајева.

Настрадала Нејра Хамзић налазила се у возилу сеат ибица којим је управљала њена пријатељица Н. Ш. (26) из Сарајева и која је тешко повријеђена.

Тешке тјелесне повреде задобили су возачи аудија Хамза Ћатић (24) и сеат ибице Н.Ш. (26) којима је љекарска помоћ тада указана на КУМ-у КЦУС-а, а били су задржани на лијечењу на клиници за ортопедију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана