Оптужен Недељко Гламочак

GS
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА – Основни суд Котор Варош потврдио је оптужницу против Недељка Гламочака (62), сазнају "Независне новине".

Како се наводи у оптужници од 1. јануара 2016. до 31. децембра 2019. године Гламочак је као предсједник Ловачког удружења "Узломац" Котор Варош, без одлуке Управног одбора, омогућио точење горива у друга приватна возила која нису била регистрована на поменуто удружење, док за точење горива у ладу од удружења није сачинио путне налоге из који би била видљива сврха и оправданост кориштења возила, те је код једног предузећа из Котор Вароша наточено и плаћено гориво у износу од 12.147 КМ, на који начин је себи и трећим лицима омогућио прибављање имовинске користи у поменутом износу.

Такође, од 1. јануара 2016. до 31. децембра 2018. године обављајући исту функцију у поменутом удружењу без сачињавања одлуке из које би била видљива сврха и оправданост плаћања, из благајне удружења је наложио плаћање а да то није оправда вјеродостојним рачунима или другом вјеродостојном финансијском документацијом, на који начин је Гламочак себи и трећим лицима омогућио прибављање имовинске користи од 26.543,50 КМ уједно оштетивши Ловачко удружење "Узломац" Котор Варош за назначени износ.

"Дакле, осумњичени Недељко Гламочак, као службено лице искористио је свој службени положај и себи и другима прибавио имовинску корист и другом нанио штету, а што све прелази износ од 10.000 КМ, чиме је починио продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења", закључује се у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана