Опозиција против Приједлога закона о лијековима и медицинским средствима РС

Срна
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Посланици опозиције у Народној скупштини Републике Српске неће сутра на посебној скупштинској сједници подржати Приједлог закона о лијековима и медицинским средствима РС, по хитном поступку, јер је материја у надлежности Парламента БиХ, изјавио је данас шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић.

-Чињеница је да се тренутно не може обезбиједити медицински кисеоник. Овај проблем се не вуче од јуче, јер се никада у Српској није користио медицински, већ технички кисеоник - тврди Станић.

Он је новинарима у Бањалуци након сједнице Колегијума Народне скупштине Републике Српске рекао да ће наведено законско рјешење оспорити Вијеће народна и Уставни суд БиХ.

Говорећи о политичкој ситуацији у БиХ, Станић је оцијенио да нису само Срби лоши момци и да се све треба рјешавати мирно и разговором.

Шеф Клуба посланика ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Душко Ивић сматра да надлежности Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ треба вратити Републици Српској у складу са прописаним процедурама.

-Проблем кисеоника за лијечење пацијената у Републици Српској владајућа већина жели да заташка. Ово шитање морају рјешавати судови и тужилаштва-  рекао је Ивић.

Шеф Клуба посланика ПДП-а Перица Бундало каже да је „Закон о Агенцији за лијекoве на ниво БиХ пренио СНСД“.

Народна скупштина Република Српска требало би сутра у Бањалуци на посебној сједници да разматра стање које се односи на испоруку кисеоника јавним здравственим установа у Српској, као и Приједлог закона о лијековима и медицинским средствима, по хитном поступку.

Сједница је заказна у 12.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана