Опозиција кандидата за градоначелника Добоја тражи у ПДП-у

Глас Српске
Опозиција кандидата за градоначелника Добоја тражи у ПДП-у

Бањалука - Опозиционе странке још немају кандидата за градоначелника Добоја на ванредним изборима, који су заказани за 17. фебруар.

Једини који је досад озваничио кандидатуру је бивши СДС-овац Борис Јеринић, а њега би требало да подржи шири блок странака. Основни разлог због којег опозиција нема свог кандидата за градоначелника је то што послије искључења сада већ бившег шефа добојског СДС-а Обрена Петровића из те странке и распуштања Градског одбора СДС-а, опозиција у том граду практично не постоји.

Свих 11 одборника СДС-а, као и сви локални функционери иступили су из те странке, па је ПДП са једним одборником остао практично једина странка из опозиционог Савеза за побједу која има одборнике. Парадокс је што је ПДП у Добоју дио владајуће већине, јер је подржавао досадашњег градоначелника Обрена Петровића.

А додатни парадокс је што се као могући кандидат за градоначелника спомињао управо функционер ПДП-а Тихомир Глигорић, који је начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у добојској градској управи.

Глигорић је потврдио за “Глас Српске” да је било разговора о томе да он буде кандидат, али да још ништа није прецизирано.

- У наредним данима ће бити још разговора о томе, али у овом тренутку заиста не могу да кажем да ли ћу бити кандидат - био је кратак Глигорић.

Према тврдњама нашег извора из Добоја, његова страначка колегиница Оливера Недић, која се такође спомињала као могући кандидат, је одустала.

- СДС и ПДП воде преговоре о заједничком кандидату и готово је сигурно да ће кандидат, уколико га уопште буде, бити из ПДП-а, али Недићева је одбила кандидатуру - каже наш саговорник.

Он истиче да СДС у Добоју више практично не постоји.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана