Омогућен ограничен рад тржница и трговина бијелом техником и грађевинским материјалом

Срна
Омогућен ограничен рад тржница и трговина бијелом техником и грађевинским материјалом

БАЊАЛУКА – На састанку Главног координационог тима саопштио је да је закључком Републичког штаба за ванредне ситуације омогућен ограничен рад тржницама на велико, пијацама и сточним пијацама.

- Наведено је и да је закључком Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској омогућен рад у ограниченом времену трговинама бијелом техником, водо-материјалом и санитаријама, грађевинским материјалом, ауто-дијеловима, дијеловима за пољопривредне машине, електро-материјалом, керамике и боја и лакова - саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Српске.

Сви ови субјекти дужни су организовати рад уз обавезно предузимање мјера прописаних у упутству Института за јавно здравство Републике Српске за спречавање појаве и ширења вируса корона на радном мјесту.

Главни координациони тим, који чине предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, разматрао је тренутну епидемиолошка ситуација, те анализирано спровођење мјера Републичког штаба за ванредне ситуације, као и мјера бањалучког Штаба за ванредне ситуације у борби са вирусом корона.

На састанку је поново апеловано на грађане да се стриктно придржавају препорука надлежних институција, када је ријеч о заштити од вируса корона, као и на лица којима је одређена кућна изолација да се строго придржавају прописаних мјера.

Наредни састанак Главног координационог тима биће одржан сутра у кабинету предсједника Владе Републике Српске, са почетком у 12.00 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана