Околић: Политичку кризу рјешавати политичким средствима, не призивати рат

Срна
Околић: Политичку кризу рјешавати политичким средствима, не призивати рат

САРАЈЕВО - Замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић изјавио је да политичку кризу треба рјешавати политичким средствима и поручио да нико, тако ни федерални парламентарци, немају потребе да призивају рат.

"Свима који су директно или индиректно Комисији за безбједност Представничког дома Парламента БиХ дали задатак да данас донесу закључке о позивању НАТО-а и ЕУФОР-а, поручујем да се договарају са онима са којима треба да се договарају, а не да призивају рат", рекао је Околић Срни.

Према његовим ријечима, имајући у виду да је БиХ састављена од два ентитета и Брчко дистрикта, разговор и договор рјешење су за све.

"Нашли су да буду већи католици од папе и да позивају НАТО и ЕУФОР", констатовао је Околић и истакао да у БиХ нема потребе ни за каквим њиховим дјеловањем.

Он је додао да и НАТО и ЕУФОР знају своју улогу и подсјетио да им нико неће говорити, посебно не комисија федералног парламента, кад и шта треба да раде.

"Ово је политичка ситуација која мора политички да се заврши. Сви који су бјежали од било каквих договора и одлука донијетих на штету других треба да схвате да се мора сјести и разговарати", рекао је Околић, наводећи да су такве и поруке међународне заједнице.

Комисија за безбједност Представничког дома Парламента БиХ усвојила је данас закључке којима се, између осталог, ЕУФОР и НАТО позивају да дјелују у случају угрожавања безбједности у БиХ.

Закључци су упућени су на усвајање Представничком дому Парламента ФБиХ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана