ОХР: Ћосићево писмо позив на дијалог и помирење

Срна
ОХР: Ћосићево писмо позив на дијалог и помирење

САРАЈЕВО - Писмо градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића, у којем је позвао да се из Сарајева скину табле у којима се Срби етикетирају као злочинци, представља позив на дијалог и помирење, рекли су Срни у ОХР-у.

"Писмо градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића, заједно са неким ранијим захтјевима других домаћих инстанци, представља један од подстицаја за отварање домаћег дијалога као важног корака ка помирењу", навели су у одговору из ОХР-а.

Из ОХР су напоменули да је Управни одбор Савјета за провођење мира позвао политичке вође да одају почаст свим невиним жртвама и одустану од учешћа у реторици која спречава напоре ка помирењу, "која укључује и величање ратних злочинаца, порицање геноцида и историјски ревизионизам".

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић упутио је у петак, 9. априла, граду Сарајево и његовој општини Стари Град захтјев за уклањање табли на сарајевској Вијећници и у Улици Ферхадија којима се српски народ карактерише као "злочиначки и агресорски" и којима се подстиче мржња према Србима.

Упућен је и захтјев за враћање ранијих назива сарајевских улица које данас носе имена по припадницима фашистичког и покрета који су подржавали фашистичке идеје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана