ОХР би кривично да гони оне који не поштују њихове одлуке?

Срна
ОХР би кривично да гони оне који не поштују њихове одлуке?

САРАЈЕВО - Канцеларија високог представника /ОХР/ припрема измјене Кривичног закона БиХ којим је предвиђено кривично гоњење за непоштовање одлука високог представника, сазнаје Срна.

 Ради провјере ове информације, Срна је упутила питање ОХР-у и очекује се ускоро одговор.

С обзиром на чињеницу да БиХ нема високог представника изабраног у складу са процедуром предвиђеном Дејтонским споразумом, поставља се питање ко и како онда да поштује одлуке ОХР-када тај исти ОХР не поштује ни Уставни суд БиХ, ни Дејтонски споразум, ни процедуре.

Њемачки држављанин Кристијан Шмит се лажно представља за високог представника и то је позната чињеница како њему самом, тако и институцији у којој незаконито сједи - ОХР-у, као и свим политичарима и грађанима у БиХ.

Подсјећања ради, а и за информацију ОХР-у, иако би до сада требали да знају напамет и Устав БиХ и Дејтонски споразум с обзиром да деценијама столују у Сарајеву, да је Уставни суд у својој одлуци из 2006. године нагласио: "Дејтонским мировним споразумом, који је потписан 1995. године, високи представник у име међународне заједнице задужен је да надгледа имплементацију цивилних аспеката Мировног споразума у БиХ. Високи представник такође има задатак да координира активности међународних и цивилних организација и агенција које дјелују у земљи".

И оно најважније за господу у ОХР-у, у истој одлуци Уставног суда БиХ наведено је да: "Високог представника предлаже Управни одбор Савјета за имплементацију мира, а именовање
потврђује Савјет безбједности Уједињених нација, који је одобрио и Дејтонски мировни
споразум...".

Поставља се јасно питање: Како ОХР очекује од домаћих актера да поштују одлуке ОХР-а, када та иста институција не поштује одлуке Уставног суда БиХ, Дејтонски споразум, с обзиром на чињеницу да у ОХР сједи неименовани и лажни тзв. високи представник, њемачки држављанин Кристијан Шмит.

Имајући у виду да ОХР не поштује одлуке Уставног суда, поставља се питање зашто би их поштовали домаћи актери, а поготово одлуке таквог ОХР-а!?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана