Одржана војна вјежба Војске Србије и полиције “Одговор 2021”, присуствовао и Додик ФОТО ВИДЕО

Срна
На здруженој тактичкој вјежби учествовало је око 1.500 припадника Војске и полиције Србије
Foto: ГС | На здруженој тактичкој вјежби учествовало је око 1.500 припадника Војске и полиције Србије

БЕОГРАД - На полигону “Пасуљанске ливаде” одржан је други сегмент вјежбе Војске Србије и полиције под називом “Одговор 2021”, којој су присуствовали предсједник Србије Александар Вучић и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Вучић је послије завршетка вјежбе рекао да је поносан оним што су приказали Војска Србије и полиција током вјежбе на полигонима “Орешац” код Беле Цркве и на “Пасуљанским ливадама”.

У другом дијелу вјежбе јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, Жандармерије и Хеликоптерске јединице МУП-а Србије приказале су поступке ојачане борбене групе у одбрани с преласком у напад.

Дејствовали су ловачка и бомбардерска авијација, хеликоптери и артиљеријско-ракетна средства противваздухопловне одбране.

Јединице Копнене војске приказали су маневар и ватрено дејство савремених оклопних борбених возила, средстава артиљерије и широк дијапазон пешадијског наоружања.

У првом сегменту тактичке вјежбе на полигону “Орешац” приказана је способност специјалних јединица Војске Србије и полиције за извођење противтерористичке акције и рјешавање талачке ситуације.

Било је ангажовано осам ваздухоплова, 22 борбена-оклопна возила седам десантних чамаца, седам система беспилотних летјелица, као и друга борбена техника.

Извођењу вјежбе “Одговор 2021” присуствују и предсједник Владе Србије Ана Брнабић, министар одбране Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, те директор полиције Владимир Ребић.


;

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана