Одржана конференција Градског одбора СПС Бањалука: Кондић изабран за предсједника

Г.С.
Одржана конференција Градског одбора СПС Бањалука: Кондић изабран за предсједника

БАЊАЛУКА - На Изборној конференцији градске организације Социјалистичке партије Српске Бањалука на којој је присуствовало 284 делегата, као и 164 кандидата за члана Градског одбора, за предсједника Градског одбора изабран је досадашњи повјереник СПС за Бањалуку Саша Кондић, а изабрани су и сви органи бањалучког Градског одбора.

У састав Градског одбора изабрана су 163 нова члана а у извршна тијела ГрО СПС Бањалука ушли су уважени и препознатљиви Бањалучани, привредници, спортисти, љекари, професори, хуманисти и бројни млади људи остварени и препознати у својим професијама. Управо је избор младих људи у највише органе оно по чему је СПС од оснивања препознатљив, а данашња конференција Градског одбора Бањалука додатно је ојачала тај утисак, кажу у СПС.

Предсједник Градског одбора СПС Бањалука Саша Кондић истакао је да је почаствован избором и повјерењем да води најјачи одбор у Републици Српској, те да СПС у Бањалуци има повјерење грађана, вриједне људе и снагу која може да мијења ствари на боље.

- За мене ово представља круну мог досадашњег рада на структурисању и јачању партије у Бањалуци. Након нешто више од годину дана трећа смо партија у граду, имамо три одборника и све већи број људи који нам прилазе. Ја сам човјек из привреде, навикао сам да брзо доносим одлуке и идем директно ка циљу, а наш циљ је модерна, економски снажна Бањалука, атрактивна за људе из цијелог региона и шире. Са овим тимом људи које смо окупили, вјерујем да ћемо битно допринијети да се изборимо за баш такав град – поручио је Кондић.

Предсједник СПС, Горан Селак честитао је предсједнику Градског одбора Саши Кондићу, као и свим учесницима и изабраним члановима градске организације, те поручио да СПС у Бањалуци има тим људи за које не постоји немогуће.

- Када у овако сложеним временима и околностима, једна партија која своје чланове не „купује“ и не уцјењује послом у државној управи, ни дотацијама из буџета, направи овакав скуп и изабере овако квалитетне људе, онда заиста морате бити поносни и задовољни.

Упркос свим великим изазовима, СПС је све јачи и организованији.

Наши ставови су засновани на интересима нашег народа и ми ћемо наставити да заступамо своје ставове без обзира на дневну политку и без обзира на то коме се допадају, а коме не. Подржали смо Буџет Бањалуке, били против задуживања по неприхватљивој каматној стопи, подржали сваку добру одлуку у локалним паламентима широм Српске, а били против свега оног за шта сматрамо да није у интересу обичног човјека. И у наредном периоду ћемо радити за будућност Српске са свима онима који дијеле наше идеје и који своје политике граде у договору са народом.

Пронаталитетна политика, останак младих на селу, борба против корупције, непотизма, јачање сарадње са нашом матицом су циљеви који опредјељују сваки наш политички корак. Увјерен сам да је ово само почетак и да је наша бањалучка организација поставила стандард који ће и други одбори СПС  врло брзо да достигну – поручио је Селак.

СПС је из Бањалуке данас послао снажну поруку да представља политичку снага која своју позицију не гради на клијентелизму, „државним јаслама“ и протекцији, него да је спремна и способна да се за наклоност бирача бори превасходно квалитетом своје организације и политичких ставова, поручили су из Градске организације СПС Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана